dušená mrkev
Tuto úpravu mrkve už dělám od svých nácti let a musím říci, že jsem ji naučila i svojí dlouholetou kamarádku a ta ji už jinak nepřipravuje. Dokonce po čase mi řekla, že tímto receptem naučila jíst sousedovic malou holčinu dušenou mrkev. Tak snad i Vám pomůžu někoho naučit jíst dušenou mrkev.
Co budeme potřebovat:
mrkev
cibuli
zeleninový bujón (nebo zeleninový vývar)
sůl a pepř
majoránku
trochu mouky na zahuštění
máslo nebo olej (jak kdo má rád - máslo celý pokrm krásně provoní)
Postup:
Cibuli nakrájet na malé kousky a na tuku orestovat do sklovata. Mrkev oloupat, nakrájet na kostičky a přidat k cibuli - ještě trochu zarestovat. Přidat trochu vody a bujon nebo jen podlít troškou zeleninového vývaru. Krátce povařit a po změknutí mrkve zaprášit moukou a provařit. Na závěr opepřit, dle potřeby dosolit a přidat hrstičku sušené majoránky, kterou jsme v dlani promnuli, aby se rozvoněla. To je vše.
Tímto způsobem připravuji i vepřové (nebo kuřecí) maso v mrkvi nebo podávejte jako zeleninovou přílohu k bramborám a k masu.
Tak ať Vám chutná :-)
Diskusní téma: dušená mrkev
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.