olivová tapenáda
Není to tak dlouho co jsem na internetu objevila tento recept a teď o víkendu jsem i vyzkoušela.
Přišel k nám na návštěvu vegetarián a tak jsem to vzala jako výzvu čím ho pohostit, když všichni kolem jsme masožrouti. Tapenáda namazaná na chlebíčkách měla úspěch i u masožroutů.
Co tedy budeme potřebovat?? ( já vše dálala podle oka a přidala i velkou část oříšků, ale vše ještě doplním v receptu)
Suroviny:
400g oliv (černé, zelené nebo smíchat)
2 stroužky česneku
1/2 citronu
lžíce sekané petrželky
lžíce oblíbených bylinek (já použila rozmarýn, tymián, oregáno, ale fantazii se meze nekladou - tak s chutí dotoho)
2 lžíce olivového oleje
4 sušená rajčata (nebála bych se jich použít i víc, zkrátka co kdo má rád)
kapary
pepř a sůl
Postup:
Olivy, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, petrželku, směs bylek, olivový olej, sušená rajčata, kapary, sůl a pepř - vše rozmixovat.
Já přidala ještě směs umletých oříšků a semínek (mandle, kešu a slunečnicová semínka) a nastrouhanou cihlu, ale myslím že i parmezán by v tomto receptu byl skvělý.
Tip:
Místo sušených rajčat lze přidat třeba ančovičky. Pro odvážné lze i přidat chilli papričky.
Je to skvělá pomazánka na topinky, tousty a třeba i na veku.
Super pohoštěmí na posezení s přáteli u skleničky dobrého vínka.
Tak dobrou chuť a ať Vám chutná :-)
Diskusní téma: olivová tapenáda
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.