olivová tapenáda

Není to tak dlouho co jsem na internetu objevila tento recept a teď o víkendu jsem i vyzkoušela.

Přišel k nám na návštěvu vegetarián a tak jsem to vzala jako výzvu čím ho pohostit, když všichni kolem jsme masožrouti. Tapenáda namazaná na chlebíčkách měla úspěch i u masožroutů.

 

Co tedy budeme potřebovat?? ( já vše dálala podle oka a přidala i velkou část oříšků, ale vše ještě doplním v receptu)

 

Suroviny:

400g oliv (černé, zelené nebo smíchat)

2 stroužky česneku

1/2 citronu

lžíce sekané petrželky

lžíce oblíbených bylinek (já použila rozmarýn, tymián, oregáno, ale fantazii se meze nekladou - tak s chutí dotoho)

2 lžíce olivového oleje

4 sušená rajčata (nebála bych se jich použít i víc, zkrátka co kdo má rád)

kapary

pepř a sůl

 

Postup:

Olivy, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu, petrželku, směs bylek, olivový olej, sušená rajčata, kapary, sůl a pepř - vše rozmixovat.

Já přidala ještě směs umletých oříšků a semínek (mandle, kešu a slunečnicová semínka) a nastrouhanou cihlu, ale myslím že i parmezán by v tomto receptu byl skvělý.

Tip:

Místo sušených rajčat lze přidat třeba ančovičky. Pro odvážné lze i přidat chilli papričky.

 

Je to skvělá pomazánka na topinky, tousty a třeba i na veku.

Super pohoštěmí na posezení s přáteli u skleničky dobrého vínka.

  Tak dobrou chuť a ať Vám chutná :-)

 

 

 

 

Diskusní téma: olivová tapenáda

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek