dušená mrkev

Tuto úpravu mrkve už dělám od svých nácti let a musím říci, že jsem ji naučila i svojí dlouholetou kamarádku a ta ji už jinak nepřipravuje. Dokonce po čase mi řekla, že tímto receptem naučila jíst sousedovic malou holčinu dušenou mrkev. Tak snad i Vám pomůžu někoho naučit jíst dušenou mrkev.

 

Co budeme potřebovat:

mrkev

cibuli

zeleninový bujón (nebo zeleninový vývar)

sůl a pepř

majoránku

trochu mouky na zahuštění

máslo nebo olej (jak kdo má rád - máslo celý pokrm krásně provoní)

 

Postup:

Cibuli nakrájet na malé kousky a na tuku orestovat do sklovata. Mrkev oloupat, nakrájet na kostičky a přidat k cibuli - ještě trochu zarestovat. Přidat trochu vody a bujon nebo jen podlít troškou zeleninového vývaru. Krátce povařit a po změknutí mrkve zaprášit moukou a provařit. Na závěr opepřit, dle potřeby dosolit a přidat hrstičku sušené majoránky, kterou jsme v dlani promnuli, aby se rozvoněla. To je vše.

 

Tímto způsobem připravuji i vepřové (nebo kuřecí) maso v mrkvi nebo podávejte jako zeleninovou přílohu k bramborám a k masu.

Tak ať Vám chutná :-)

Diskusní téma: dušená mrkev

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek