moje (maminčiny) fazolky na smetaně
Tento recept mám od svojí maminky a mám ho moc ráda. Možná překvapí i kdejakého chlapa. A když k fazolkám dostame pořádný kus masa, určitě bude nadšený.
No co Vám tu budu dlouze popisovat, u nás doma je o fazolky vždy bitka a to i náš náctiletý synek by si je stále přidával a přidával.
Co budeme potřebovat:
balíček (já raději používám dva, protože nám jeden prostě nestačí) zelených fazolek
smetana na vaření nebo šlehačka nebo zakysaná smetana ( já vždy přidávám alespoň půlku zakysané smetany - fazolkám dodá lehce nakyslou chuť)
zeleninový bujón (nebo trochu zelleninového vývaru)
cibule
sůl a pepř
máslo nebo olej (jak kdo má rád - máslo cibulku krásně provoní)
Postup:
Na másle nebo na oleji orestujeme do sklovata cibuli, kterou jsme předtím nakrájeli nadrobno. Přidáme očistěné (zbavené bubáků) a asi na 3cm dlouhé špalíky zelené fazolky. Krátce zarestujeme a lehce podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujón nebo zeleninový vývar (to už pak nepřidáme bujón), podusíme. Když už budou fazolky měkké přidáme smetanu a část zakysané smetany (když použijeme šlehačku nebude potřeba už zahušťovat moukou - smetana zhoustne sama vařením), popřípadě trochu zahustíme a provaříme. Na závěr opepříme a dle potřeby ještě dosolíme. To vše, jednoduché a dobré.
Podáváme s brambory a vařeným vejcem - vegetariánská varianta, nebo jako zeleninová příloha k bramborám a kusu dobrého pečeného masa.
Tak ať Vám chutná :-)
Diskusní téma: moje fazolky na smetaně
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.