moje (maminčiny) fazolky na smetaně

Tento recept mám od svojí maminky a mám ho moc ráda. Možná překvapí i kdejakého chlapa. A když k fazolkám dostame pořádný kus masa, určitě bude nadšený.

No co Vám tu budu dlouze popisovat, u nás doma je o fazolky vždy bitka a to i náš náctiletý synek by si je stále přidával a přidával.

 

Co budeme potřebovat:

balíček (já raději používám dva, protože nám jeden prostě nestačí) zelených fazolek

smetana na vaření nebo šlehačka nebo zakysaná smetana ( já vždy přidávám alespoň půlku zakysané smetany - fazolkám dodá lehce nakyslou chuť)

zeleninový bujón (nebo trochu zelleninového vývaru)

cibule

sůl a pepř

máslo nebo olej (jak kdo má rád - máslo cibulku krásně provoní)

 

Postup:

Na másle nebo na oleji orestujeme do sklovata cibuli, kterou jsme předtím nakrájeli nadrobno. Přidáme očistěné (zbavené bubáků) a asi na 3cm dlouhé špalíky zelené fazolky. Krátce zarestujeme a lehce podlijeme vodou a přidáme zeleninový bujón nebo zeleninový vývar (to už pak nepřidáme bujón), podusíme. Když už budou fazolky měkké přidáme smetanu a část zakysané smetany (když použijeme šlehačku nebude potřeba už zahušťovat moukou - smetana zhoustne sama vařením), popřípadě trochu zahustíme a provaříme. Na závěr opepříme a dle potřeby ještě dosolíme. To vše, jednoduché a dobré.

 

Podáváme s brambory a vařeným vejcem - vegetariánská varianta, nebo jako zeleninová příloha k bramborám a kusu dobrého pečeného masa.

Tak ať Vám chutná :-)

 

Diskusní téma: moje fazolky na smetaně

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek