Konfitovaný bůček
Na tento recept na internetu mě už před časem upozornil můj manžel.
Jedná se o maso, které já obyčejně nekupuji, ale tento recept mě něčím oslovil a já ho musela vyzkoušet. Musím uznat, že přesto, že se jedná o úpravu jednoho z nejtučnějších mas, s delším časem pečení, v úpravě která není zrovna na předních dietních žebříčcích, tato úprava tohoto kusu masa nemá konkurenci.
Ač jsem opravdu pečlivě prostudovala, předložený recept na internetu, upravila jsem si ho k obrazu svému. Bohužel, nebo bohu dík, to takhle dost často dělávám.
Manžel a syn si zatím nestěžovali.
Suroviny:
vepřový bůček asi 1 kg
cibule 1-3 kusy (záleží na velikosti)
česnek ( já používám asi 3 stroužky česneku nesloupnutého a 3 oloupaného stroužku)
grilovací koření (podle oka)
sůl, pepř
rozmarýn 2-3 smítky
tymián asi 2 smítky
chilli (podle chuti a jak kdo snese- berte prosím ohled na děti)
drcený kmín
sladká nebo sladká uzená parika
sádlo (hodně)
Postup:
Bůček nakrájejte na menší (větší kusy). Smíchejte s kořením (sůl, pepř, kmín, paprika, grilovací koření ) a lehce vmáčkněte do masa. Do hrnce (kastrolu, nebo opravdu malého pekáčku) narovnejte maso s kořením, proložte cibulí, česnekem, rozmarýnem, tymiánem a chilli. Zalejte rozpuštěným sádlem(vše musí být ponořené) a dejte péct na 60-80stupňů na 10-12 hodin. Po upečení vyndejte maso, nesloupnutý česnek a nechte chvilku odpočivout a okapat. Během této doby můžete z kastrolu odsát sos, který zde vznikl během pečení z masa , cibule a česneku. Maso můžete ještě ze všech stran opéci na pánvi na tuku z pečení (ale pozor už teď je maso křehké a možná se bude rozpadat), sos si nechte na servírování. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo jen brambory, přidejte kousek dušené zeleniny a bude to dokonalé.
Můj syn o tomhle jídle prohlásil, že má konzert v hubě. Přeji Vám dobrou chuť!!!
TIP: Ochucené sádlo z této úpravy slijte do misek (třeba od Ramy) a použijte k úpravě jiných jídel.
Diskusní téma: konfitovaný bůček
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.