Kuřecí stehýnka  v Jeřabinové marinádě

Tento recep mám z televizního pořadu Herbář a  opravdu se nedá moc pozměnit.

Zkusila jsem v této marinádě naložit i bůček a jeřabinovou marmeládu vyměnit za šípkovou a vše ogrilovat.

Bože, to nemá chybu!!!

 

Kuřecí stehýnka v jeřabinové marinádě

Dobře poslouží i bůček


 

pro 4 osoby
doba přípravy: 20 minut + marinování + 40 minut pečení

 

 

10 kuřecích stehýnek
3 lžíce jeřabinové marmelády
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce husté sójové omáčky
1 lžíce balzamikového krému či redukce
1 lžička chilli omáčky
3 stroužky česneku
sůl
čerstvý křen, strouhaný, k podávání

 

Smícháme jeřabinový džem, sójovou omáčku, olivový olej, balzamikový krém, chilli omáčku a česnek utřený se solí. Maso naložíme na několik hodin do připravené směsi. Troubu rozehřejeme na 250 °C. Kost stehýnka můžeme obalit alobalem, abychom se neupatlaly během jídla, maso osolíme, rozložíme na olejem vymazaný plech a paličky přelijeme zbylou marinádou. Pečeme zhruba 45 minut, na začátku přikryté alobalem. Servírujeme posypané čerstvě strouhaným křenem.

 

 

Diskusní téma: Kuřecí stehýnka v Jeřabinové marinádě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek