čínské masové placičky
Tento recept přinesl můj muž. Dostal ho od svého kolegy v práci.
Po prvním vyzkoušení tohoto receptu jsme ho hned zařadila do mojí pomlsné složky TOP. Placičky se dají jíst teplé i studené, k obědu s bramdory nebo bramborovou kaší, nebo jen jako chuťovka s kyselou okurkou k vínu nebo k pivu.
Co budeme potřebovat:
400g libového masa (já používám převážně kuřecí)
2 celá vejce
4menší cibule
1lžíce magi
1 lžíce sojové omáčky
3 lžíce škrobové moučky
4lžíce oleje
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky )může se přidat i uzená paprika)
1lžička pálivé papriky nebo chilli (ti co mají děti můžou vynechat)
1lžička kari
1 lžička soli
Postup:
Maso nakrájíme na kousky asi 1x1 cm veliké, cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Přidáme všechno koření a vajíčka a vše promícháme. Necháme uležet aspoň 2 hodiny (lepší je však nechat uležet 1 den). Polívkovou lžící tvoříme na panvy placičky a usmažíme z obou stran.