čínské masové placičky

Tento recept přinesl můj muž. Dostal ho od svého kolegy v práci.

Po prvním vyzkoušení tohoto receptu jsme ho hned zařadila do mojí pomlsné složky TOP. Placičky se dají jíst teplé i studené, k obědu s bramdory nebo bramborovou kaší, nebo jen jako chuťovka s kyselou okurkou k vínu nebo k pivu.

 

Co budeme potřebovat:

400g libového masa (já používám převážně kuřecí)

2 celá vejce

4menší cibule

1lžíce magi

1 lžíce sojové omáčky

3 lžíce škrobové moučky

4lžíce oleje

1/2 lžičky pepře

1 lžička sladké papriky )může se přidat i uzená paprika)

1lžička pálivé papriky nebo chilli (ti co mají děti můžou vynechat)

1lžička kari

1 lžička soli

 

Postup:

Maso nakrájíme na kousky asi 1x1 cm veliké, cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Přidáme všechno koření a vajíčka a vše promícháme. Necháme uležet aspoň 2 hodiny (lepší je však nechat uležet 1 den). Polívkovou lžící tvoříme na panvy placičky a usmažíme z obou stran.

 

Přeji Vám dobrou chuť!!