švestková marmeláda k masu

Je léto a krásné počasí vybízí ke grilování a co přidat na tácek ke grilovanému masíčku?? Nechcete vyzkoušet něco jiného než jen hořčici, tatarku nebo kečup???

Já volím pikantní marmeládu. Chuť grilovaného masa se krásně doplňuje právě s pikantní sladkou marmeládou.

 

Co bude potřebovat:

4 červené cibule

trochu olivového oleje

2 řapíky rebarbory (stačí asi 30cm dlouhé)

kus oloupaného zázvoru (asi jako palec)

700g švestek bez pecek

cukr podle chuti (já jsem dala třtinový)

1dcl balzamikového octa

lžička hořčičného semínka

lžička nadrceného červeného pepře

menší lžička skořice

chilli papričku (tady to nechám na odvaze každého z vás - já použila jednu středně velkou papričku Ring of Fire)

 

Postup:

Na pánev nalít trochu olivového oleje a přidat na kousky nakrájenou červenou cibuli - orestujeme. Když začne cibule zlátnou přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Do pánve dáme na menší kousky nakrájenou rebarboru a opravdu najemno nakrájený zázvor, promícháme a podlijeme balzamikovým octem a přidáme hořčičné semínko a nadrcený červený pepř, promícháme. Dál přídáme na malé kousky nakrájené švestky a malou lžičku skořice, podle chuti ještě osladíme a opět zamícháme. Na závěr přidáme nakrájené chilli a ještě krátce povaříme.

 

No a můžeme plnit do čistých vymytých skleniček.

Já jsem tuto marmeládu ještě sterizovala při teplotě 80stupňů asi 8 minut.

Tak ať Vám chutná :-)

 

Diskusní téma: švestková marmeláda k masu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek